Tips när du planerar ditt kök, Att installera ett nytt kök är ett ganska stort projekt. Vare sig det är fråga om en renovering eller du bygger helt nytt så är det en hel del att tänka på. Köket är fokus i hemmet på många sätt och vis. De flesta lagar mat och äter i köket varje dag och det är också en plats där man ofta umgås.

Därför måste köket vara både funktionellt och inbjudande, en plats där alla kan trivas. För att få en ide’ kan du titta på bloggar och sajter som handlar om kök. Se vad du tycker om och skriv ner allt som du skulle vilja ha i ditt eget kök. Tänk efter hur just ditt kök används och vad som är det allra viktigaste.

För en del så är det matlagningen, de vill ha ett stort kylskåp och en rejäl spis, naturligtvis med arbetsytor som hör till. Andra tycker det är viktigast att det finns plats för ett stort matbord där familj och vänner kan samlas. Att det finns tillräckligt med utrymme så att alla kan vara tillsammans samtidigt. Hur ska ditt kök användas?

När du väl har klart för dig hur just ditt kök ska användas så kan det vara bra att skissa upp en plan. Det är något som vi kan hjälpa till med. du berättar och vi ritar, så att vi kan se om det är möjligt att få till allt på den yta du har till förfogande. Ofta måste man kompromissa några små detaljer men på det stora hela brukar det inte alls vara så svårt att planera drömköket.

Ibland kan budgeten vara begränsad, så det är bäst att tänka på den i samband med ritningar och planering. Men inom de flesta områden så finns det flera olika valmöjligheter, du får bara kompromissa lite. Skåpen måste inte vara gjorda av gediget trä, det går att ha lite billigare varianter här. Det samma gäller kakel och klinkers, det finns så många olika snygga varianter att välja mellan att du inte måste ta det allra dyraste.

Det finns mycket bra datorprogram som visar hur köket kommer att se ut i 3D. Detta gör att du kan se det färdiga resultatet redan innan vi sätter igång. Här kan du flytta runt enheter och belysning, så att allt blir exakt så som du vill ha det. Ett helt nytt kök där allt fungerar och man verkligen kan leva livet.

visit for köksrenovering Stockholm pris. Tips när du planerar ditt kök